Waarom naar Studio Moerbei en Kroasje in Ouddorp...
 
Beleef een tiny House gevoel in Studio Kroasje
 
 

Komt u alleen of met z'n tweetjes dan is zo'n studio een heel gezellig alternatief.

De huisjes staan niet in een park maar zijn onderdeel van een leuke boerderij in het buitengebied van Ouddorp op de kop van Goeree Overflakkee. Een unieke locatie.
Voor de boerderij is het natuurgebied de Westduinen. Het open duinterrein heeft een oppervlakte van 160 hectare. De Westduinen zijn ontstaan in de vroege middeleeuwen (ca. 600 na Chr.) en zijn, behalve voor beweiding nooit door de mens in gebruik geweest en vrijwel onveranderd gebleven. Dit maakt het voor Nederland een uniek natuurgebied. Pas omstreeks 1100 ontstonden de huidige zeeduinen en het gebied er tussenin is rond 1490 ingepolderd. Het huis staat dus eigenlijk op het oude strand van voor de inpoldering. Achter de boerderij is 2 hectare eigen weiland voor de paarden, schapen, varkentjes en rondom akkers en natuurgebieden.

Vanuit uw huisje fietst u in 10 minuten naar de zee of naar de Grevelingen. Het gezellige centrum van Ouddorp ligt op 5 km. U vindt hier diverse restaurantjes, winkels en 2 grote supermarkten.
Voor dagtripjes kunt u denken aan de oude stadjes Goedereede, Zierikzee en Brielle, maar ook Neeltje Jans of het grote zwembad van Port Zealande. En overal heel veel natuur: de Waterleidingduinen, de Kwade Hoek, de Slikken van Flakkee, de Grevelingen, overal fiets- en wandelmogelijkheden.

Direct achter studio Moerbei staat een grote moerbeiboom die meer dan 50 jaar oud is. Aan het eind van de zomer zit hij helemaal vol met duizenden rode bijzonder smaakvolle vruchten die qua uiterlijk en smaak het meeste lijken op frambozen. De rijpe vruchten bevatten aanzienlijke hoeveelheden resveratrol, dat ook in druiven voorkomt en waarvan beweerd wordt dat het goed is tegen kanker en hart- en vaatziekten. De oogsttijd is wel een maand lang in augustus en september. dit komt omdat de vruchten niet allemaal tegelijk rijp zijn. Komt u in deze periode Ouddorp dan kunt u natuurlijk zelf van de vruchten genieten.

Achter Kroasje staat een ouderwetse pruimenboom met kleine rode pruimpjes. In het Ouddorpse dialect worden deze Kroasjes genoemd. En ook al zijn de pruimen klein, de boom draagt heel vol en er komen meerdere emmers pruimen van de boom. Bent u een jam maker of houdt u van pruimentaart dan moet u vooral in augustus naar Ouddorp komen. Maar ook in het voorjaar is de boom prachtig als hij als één van de eerste vol in bloei staat waar de bijen erg blij mee zijn.

 

 Bekijk hier de opname van de tuin met een drone...

 

U komt bij de studio's via een gemeenschappelijke binnenplaats.
Beneden de knusse woonkamer met eetgedeelte en keuken. Vanuit de woonkamer kijkt u via de vide naar de halve bovenetage. Hier is de slaapkamer met tweepersoons bed en de ruime badkamer met toilet, wastafel en inloopdouche.

Er is veel aandacht besteed aan de inrichting. De tegeltjes, waskom en lampen zijn bijvoorbeeld uit eigen atelier. Ook de keuken en alle kasten zijn zelf gemaakt. Er staat een comfortabele hoekbank.
De huisjes zijn erg goed geïsoleerd dus ook in de winter is het er aangenaam verblijven. Er is een tv en gratis WIFI.

U beschikt over een ruim (gedeeltelijk overdekt) beschut privéterras op het zuidwesten, volledig omheind met een lekkere bank en tafel en stoelen. U kunt gebruik maken van de grote, gezamelijke natuurlijke tuin (4500 m2) met grote vijver en diverse zitjes. Hier lopen Joep en Joop; de 2 katers, Alex de poes, hazen, konijnen, cavia's, Indische loopeenden met hun kroost, waterhoentjes, een paartje wilde eenden die hier wonen, verschillende rassen kippen, Hans Haan, enz los... op de wei treft u 'de Jannies'; Bep, Aaltje en Barbera; merinoschapen met hun lammeren Tommie, Bettie en Babs, Griet en Jolie; mijn Arabier en de mini Shetlander, de Spekkies; Fred en Frieda, 2 minivarkentjes en zo'n kleine 200.000 bijen. U kunt dus ook heerlijke eigen honing kopen.

Er is een basispakket aanwezig; u kunt een kopje koffie en (eigengemaakte) munt/citroenmelisse-thee zetten, er is toiletpapier, olie, peper, zout en de meest gangbare kruiden en natuurlijk een paar eitjes van mijn kippen (en soms eenden).
Op de parkeerplaats is plek voor uw auto en uw fietsen kunnen in de schuur. Er zijn 2 fietsen gratis beschikbaar voor de 2 studio's. Wilt u verzekerd zijn van een fiets dan kunt u in Ouddorp goede fietsen huren.
De studio’s zijn rookvrij en huisdieren zijn niet toegestaan.

Het afval wordt gescheiden, al meteen in de studio; de afvalbak bestaat uit 4 vakken waarin u PMD (plastic), GFT (bio), papier en glas meteen kunt scheiden. Er worden alleen 100% biologische schoonmaakmiddelen gebruikt. Biologisch afwasmiddel staat in uw keuken, en er zijn wasnoten aanwezig. Het toiletpapier wordt verzorgd door 'The Good Roll',(zijn de rollen in uw huisje op dan kunt u rollen bijkopen à €0,50), en de levensmiddelen worden verzorgd door 'Pieter Pot'. Alles zonder verpakking maar in weckpotten die worden omgewisseld en alles is biologisch.

Aankomst alle dagen mogelijk, vanaf 16:00 u
Vertrek alle dagen mogelijk, vóór 11:00 u

De route: Via de N57: Rotonde Afslag Noordzeestrand richting vuurtoren. Dit is de West Nieuwlandse Dijk. 2e afslag rechts naar de Boutweg. Aan het einde rechtsaf, het huis is aan de rechterkant,
nr. 11. U kunt op de parkeerplaats parkeren.